Kaikille perheenjäsenille
Hintatakuu
Ilmainen toimitus
Kotiintoimitus

Easy up -tapetti

Rakkaalla lapsella on monta nimeä: easy up -tapetti, quick-up, non-woven, kuitutapetti. Nykyään lähes kaikki uudet tapetit painetaan non-woven-materiaalille, ja näitä kuitutapetteja kutsutaan myös easy up -tapeteiksi. Tämä tarkoittaa sitä, että tapettiliima levitetään suoraan seinälle – ei tapetin taakse – ja tapetit kiinnitetään vierekkäin reunasta reunaan, ei päällekkäin.

Easy up -tapetin edut?

Monet ensimmäistä kertaa tapetoivat pitävät siitä, miten kevyitä ja vähemmän sotkevia easy up -tapetit ovat perinteisiin tapetteihin verrattuna. Mutta jopa ammattilaiset arvostavat easy up -tapettien etuja. Koska tapetit asetetaan reunat vierekkäin, on kuvioiden asetteleminen kohdalleen tavallista helpompaa. Tapetoija näkee jo paljaalla silmällä, kohdistuvatko tapetin kuviot oikein. Tapetti easy up -materiaalista valmistettuna on yleensä myös paperitapettia kestävämpi, koska itse tapetti ei kastu. Tämän ansiosta tapetin tasoittamiseen ja mahdollisten ilmakuplien poistamiseen voi käyttää niin sanottua tapettityökalua tai tapettikaavinta. Tapetin saa myös kiinnitettyä tiukasti kulmista ilman pelkoa sen rikkoutumisesta.

Easy up -tapetin tapetoiminen

Kuten aina tapetoitaessa, on tärkeää kiinnittää tapetti seinälle lujasti ja välttää ilmakuplia. Koska easy up -tapetit asetetaan vierekkäin reunat vastakkain, ei virheille juuri ole sijaa – joten asettele vuodat tarkasti! Kukaan ei halua, että tapettien väliin jää aukkokohta tai saumakohta jää ulkonevaksi, koska tapetit on liimattu päällekkäin. Ehdottomasti paras tapa välttää tämä on tapetoida aina päivänvalossa. Hyvinkin pienet päällekkäisyydet tulevat näkyviin valon osuessa tapetteihin sivusuunnasta. Sinun tulee pyyhkiä välittömästi pois kaikki ylimääräinen liima, jota on mahdollisesti päässyt tapetin etupuolelle tai liitoskohtiin tapetteja tasoittaessasi. Älä hankaa, ja käytä puhdasta sientä ja vettä.

Laadukkaat easy up -tapetit

Jotkut erittäin tunnetut legendaaristen brändien tapetit ovat paperitapetteja. Suurin syy tälle on se, että niiden kuviot on voitu piirtää jopa yli 100 vuotta sitten, jolloin ne on suunniteltu juuri paperitapetteihin. Tämä koskee myös monia vanhoista tapeteista tehtyjä uusia versioita. Nykyään myös isoimpien huippubrändien useimmat tapetit ovat easy up -tapetteja, eikä paperi- ja easy up -tapettien välillä ole yleisesti ottaen eroja laadussa tai hinnassa.