Kaikille perheenjäsenille
Hintatakuu
Ilmainen toimitus
Kotiintoimitus

Värin valitsemisen vaikeus.

Värin valitseminen voi olla sekä hauskaa että vaikeaa. Alta löydät paljon hyödyllistä tietoa, joka helpottaa valintaa. Mitä väri tarkoittaa ja mitä haluat sillä saavuttaa?

Valikoidut värit

Värin vaikutus? 

Ihmiset pitävät väreistä! Katso ympärillesi ja tunnustele, missä tunnet olosi mukavimmaksi ja mitä värejä siellä on? Usein me ihmiset viihdymme metsässä, meren rannalla, katsomassa kaunista auringonlaskua tai niityllä, jossa on paljon kukkia ja värejä. Väri vaikuttaa meihin.

Se vaikuttaa meihin eri tavoin. Eri värit vaikuttavat meihin eri tavoin. Tummansininen voi rauhoittaa, kirkkaanpunainen tekee meistä vahvempia ja vaaleanpunainen saa meidät tuntemaan itsemme rakastetuiksi tai sosiaalisiksi. Lue alta lisää värien vaikutuksesta.

Auringon vaikutus väreihin. Oletko koskaan nähnyt värin, josta pidät, mutta se ei sovi kotiisi? Tämä johtuu siitä, että huoneen valo vaikuttaa väriin.  
Pohjoiseen suuntautuvat ikkunat viilentävät väriä ja etelään suuntautuvat ikkunat lämmittävät väriä.

Vihreän sävyt

Vihreä huone luo rauhan tunteen ja saa meidät tuntemaan olomme turvalliseksi. Erittäin hyvä väri makuuhuoneeseen, eteiseen tai olohuoneeseen. Viileän sävyinen vihreä sopii erityisen hyvin makuuhuoneeseen, kun taas lämmin vihreä antaa kutsuvan vaikutelman ja on siksi hyvä valinta eteiseen.

Sinisen sävyt 

Siniset huoneet antavat viileän vaikutelman, kun taas vaaleansiniset huoneet auttavat keskittymään ja sopivat siksi hyvin toimistotilan sävyksi. Tummansininen väri saa meidät tuntemaan olomme rentoutuneeksi ja väsyneeksi – siksi se on täydellinen valinta makuuhuoneeseen.

Beigen sävyt 

Beiget huoneet antavat lämpimän ja kutsuvan vaikutelman. Beigen sävyiset seinät ovat olleet suosittuja jo vuosia ja nyt onkin siirrytty vielä lämpimämpään beigeen, lähes keltaiseen sävyyn. Beige sopii useimpiin huoneisiin.


Hanki lisää inspiraatiota kotiin